שאלות נפוצות – כל מה שרציתם לדעת בנושא הגירה לארה"ב ולא העזתם לשאול

שאלות כלליות:

ש:  קיבלתי סירוב לבקשתי לקבל ויזת תייר בארה"ב. אמרו לי בקונסוליה כי אני יכול להגיש בקשה חדשה בעוד כשישה חודשים אם יש שינוי במצב. מה הסיכוי שלי לקבל את הוויזה בעוד שישה חודשים?

ת:  יש סיבות רבות לקבלת סירוב לויזה – הנפוצה ונדושה ביותר הנה כי המבקש לא הצליח להראות קשר חזק למקום משובו הקבוע המחייב את חזרתו למושבו.  קיימת חזקה בחוקי הגירה בארה"ב כי הכוונה האמתית של מבקש ויזה ארעית לארה"ב הנה הגירה. על המבקש רובץ הנטל לסתור את החזקה האמורה ע"י הבאת ראיות מהותיות ומשכנעות כי המבקש מחויב לצאת ממדינת ארה"ב ולחזור למקום מגוריו הקבוע. כלומר הגשת בקשה חדשה בעוד שישה חודשים לא תואיל אם לא ניתן להרים את הנטל גם במועד זה. אם נתקלת בסירוב לבקשה לויזה, רצוי תמיד לפנות לעורך דין המתמחה בתחום הויזות בטרם פנייה מחודשת למחלקת אשרות בקונסול אמריקאי.

ש:  אנחנו מתכננים טיול משפחתי לארה"ב לרגל בר מצווה של הבן שלי.  אני ואשתי ושני ילדינו הקטינים קיבלנו ויזה מהקונסוליה – אולם בקשתה של הבת הבכורה, שהשתחררה לא מזמן משירות סדיר בצה"ל ועדיין לא החלה לימודים באוניברסיטה, סורבה.  האם יש משהו שניתן לעשות על מנת לשנות את הגזרה וכדי שבתנו תוכל לנסוע עמנו לארצות הברית?

ת:  יש חזקה בחוקי הגירה ארה"ב שכל אדם המבקש ויזה ארעית מתכוון להישאר בארה"ב ולא לחזור למקום מושבו הקבוע. כדי לסתור את החזקה האמורה על המבקש להוכיח קשר איתן למדינה בה הוא יושב קבע והמחייב את שובו למקום מגוריו הקבוע בהתאם לכתוב בבקשה למתן ויזה. כאמור, הנטל להוכיח רובץ על כתפי המבקש.  על כן אם המבקש הנו צעיר, השתחרר לא מזמן מהצבא, אינו מועסק זמן מה בתפקיד מקצועי ובשכר משמעותי וכיוב' – נראה כי הוא אינו מראה שורשים חזקים המחייבים את שובו למקום מושבו לאחר טיול קצר בארה"ב – שלא יתפלא אם בקשתו לקבלת ויזה תתקבל בסירוב. יתכן וניתן להתגבר על הקושי באם יפנה לקבלת יעוץ מעורך דין המתמחה בנושא הגירה, בטרם הגשת בקשה לוויזה.

למידע נוסף ראה visa denials

ש:  אני נמצא כעת בארצות הברית ואני מבקש לשנות את המעמד שלי בארה"ב לקטגוריה שונה מתייר. אם הבקשה תאושר האם אני אקבל ויזה חדשה בסטטוס המבוקש?

ת:  ויזות מוענקות ע"י נציגי הקונסולריים של מדינה ארה"ב ברחבי העולם. בקשה מאושרת לשינוי המעמד שלך בעת שהייתך בארה"ב אינה מהווה ויזה או אשרת כניסה למדינת ארה"ב ומעניקה לך זכות להמשיך ולשהות בארה"ב לזמן הנקוב באישור ולמטרה המאושרת בלבד. כניסה לארצות הברית לאחר יציאה ממנה תתאפשר אך ורק עם ויזה מתאימה. ישנם מקרים בהם ניתן לפנות לקונסוליות אמריקאיות ברחבי העולם לשם קבלת ויזה עפ"י מסמך אישור בידי האוחז וישנם מקרים שהטיפול בבקשות מרוכז ע"י רשויות ההגירה בארה"ב והאישור (אם בכלל) מועבר ישירות לקונסוליות ארה"ב ברחבי העולם לשם המשך הטיפול והנפקת הוויזה המתאימה. בכל מקרה, לקונסול יש שיקול דעת באם לאשר ויזה ארעית ואם לאו.

ש:  אני נמצא בארה"ב וביקשת להאריך את אשרת הכניסה שלי (I-94). לא קיבלתי עדיין החלטה לבקשה שלי, האם מותר להישאר בארה"ב עד לקבלת ההחלטה ומה קורה אם הבקשה תסורב?

ת:  אם לא קיבלת החלטה לפני המועד לפקיעת אשרת השהייה שלך (כנקוב בטופס I-94 המהודק לדרכונך) רצוי מאוד שתצא  מגבולות ארה"ב בטרם פקיעת תוקף האשרה.  אם אתה נשאר מעבר למועד זה ובהמשך מקבל החלטה המאשרת את המשך שהייתך בארה"ב (אם תוקף חדש) אזי כל התקופה עד למועד הפקיעה החדש תוכשר – אולם, אם קיבלת סירוב לבקשה ושהיית אפילו יום אחד מעבר למועד שנקבע בטופס I-94 שלך אזי הויזה שבדרכונך מבוטלת בשל שהיית יתר (Overstay). אם לא דאגת לוויזה חדשה לפני כניסתך המתוכננת הבאה – רוב הסיכויים שמשטרת הגבולות בארה"ב תעלה עליך ולא תותר כניסתך לארה"ב.  במלים אחרות – יסובבו אותך ותצטרך לטוס חזרה לישראל.

ש:  לפני שבוע טסתי לניו-יורק אולם מנעו את כניסתי לארצות הברית למרות שהוויזה מראה תוקף של עוד חמש שנים. משטרת הגבולות בארה"ב טענה כי בביקור אחר בארה"ב חרגתי מתוקף אשרת השהייה שלי (Overystay) ולא יצאתי את גבולות המדינה במועד. אולם, אני כבר ביקרתי בארה"ב מספר פעמים מאז החריגה הנטענת. איך יכול להיות שפתאום נזכרו בחריגה האמורה?

ת:  "סיבבו אותי" ו- "לא נתנו לי להיכנס" הנן טענות ששומעים הרבה פעמים בקרב אנשים שחרגו מאשרת שהייה בעבר. במקרה הזה, ייתכן שרישומים של כניסות ויציאות קודמות לארה"ב טרם הועלו למערכת הביקורת של רשויות ההגירה לפני כניסותיך האחרות לארה"ב (מאז מועד החריגה/overstay הנטענת). בכל מקרה, אם חרגת בביקור כלשהו בארה"ב אזי הוויזה שבדרכונך אינה עוד בתוקף ועליך לבקש ויזה חדשה לפני שתותר כניסתך מחדש לארה"ב. אם חרגת לתקופה העולה על ששה חודשים עד שנה ממועד פקיעת אשרת השהייה, כפי שרשום בטופס I-94, אתה מנוע כניסה למדינת ארצות הברית לתקופה של שלוש שנים (כלומר, בקשה לויזה חדשה תסורב למשך שלוש שנים לפחות). ואם חרגת לתקופה העולה על שנה ממועד פקיעת האשרה, אתה מנוע כניסה למדינת ארצות הברית לתקופה של עשר שנים.

ש:  בנמל תעופה בגבול ארה"ב הופניתי ע"י משטרת הגבולות לביקורת נוספת.  במשטרת הגירה טענו כי בביקור קודם חרגתי מאשרת השהייה שלי.  אולם, באותו הביקור ביקשתי וקיבלתי החלטה המאריכה את אשרת השהייה שלי במדינה. מה עליי לעשות?

ת:  עליך רובץ נטל ההוכחה שיצאת גבולות המדינה בהתאם לאשרת השהייה שלך.  אם הגשת בקשה להארכה וקיבלת תשובה חיובית מן הראוי שתצטייד עמה בכל הכניסות הבאות שלך לארה"ב – או לחלופין עלייך להביא את מספר הבקשה ולקוות שמאגר הבקשות מעודכן או פעיל במועד בקשתך להיכנס שוב לארה"ב. כמו כן, אם יש שאלה לעניין מועד יציאתך מארה"ב בביקור קודם אזי הוכחה כמו אשרות כניסה למדינות אחרות בזמן החריגה הנטענת עשויים לסייע בשכנוע כי אכן יצאת מגבולות המדינה במועד (לעתים החותמות מופיעות בדרכונים ישנים אולם, יש לזכור כי עליך רובץ נטל ההוכחה). יש לזכות תמיד לבקש עותק מכל חקירה שעברת – כי כמעט ודאי שתידרש לתוכן החקירה אי שם בעתיד ורצוי מאוד לדעת מה בדיוק רשום במשטרת הגבולות במדינה.

ש:  לאחר יציאתי מארצות הברית מצאתי כי הטופס 94-I עדיין נעוץ בדרכון שלי. מה עושים עם זה?

ת:  ראשית לא לזרוק את הטופס! החזרת טופס 94-I הנה הדרך להוכיח יציאתך מגבולות המדינה במועד. אם מצאת כי הטופס עדיין מהודק לדרכון ניתן לדווח על כך לרשויות ההגירה בארה"ב (לא בשגרירות).

ש:  חרגתי מאשרת השהייה שלי באחד הביקורים הקודמים בארה"ב אולם הויזה שלי מראה תוקף של עוד שמונה שנים. מה צפוי לי בנסיעתי הקרובה לארה"ב – האם תותר כניסתי על סמך הויזה בדרכון?

ת:  אם חרגת מאשרת השהייה שלך ולו ביום אחד – הוויזה מבוטלת. ייתכן ורישום החריגה לא יתגלה במשטרת הגבולות בביקור כלשהו בארה"ב אולם במוקדם או במאוחר יש סיכוי גבוהה כי הדבר יתגלה ואתה תצטרך לתת דין וחשבון בחקירה מול משטרת הגבולות לפני שתסורב כניסה למדינה ותוחזר לישראל. רצוי לחסוך את הבושה, עגמת הנפש והעלות הכספית המיותרת – ואף הסיכון שלא תותר כניסתך כלל בעתיד. הדרך הנכונה לפעול היא להסביר את המצב ולבקש ויזה חדשה מהקונסוליה במקום מושבך. אם אין מניע חוקי לכניסתך ואם תצליח להסביר את החריגה ולהרים את הנטל בעניין הקשר למקום מושבך והאופי הזמני של הביקור, ייתכן וינפיקו לך ויזה חדשה במקום הוויזה שנמצאת בדרכונך כרגע שאינה כבר בתוקף.

ש:  קיבלתי סירוב כניסה בביקור האחרון שלי לארה"ב. משטרת הגבולות הסבירו לי שאני מנוע כניסה, ביטלו לי את הוויזה בדרכון ואמרו לי כי אם ארצה להיכנס לארה"ב בעתיד אני אזדקק לוויזה חדשה וכן Waiver of Ineligibility.  איך אני אוכל לקבל ויזה חדשה לארה"ב?

ת: תצטרך להגיש בקשה חדשה לוויזה בקונסוליה במקום מגוריך. עליך להסביר את השתלשלות העניינים וכן, במידה הרלוונטית, יש להגיש בקשה ל- Waiver באותה ההזדמנות. ההליך לקבלת Waiver יכול להימשך זמן ארוך (לא תמיד) כך שאם אתה יודע שאתה זקוק ל- Waiver או אם אתה מודע למצב העלול לטרפד את בקשתך לקבלת ויזה רצוי מאוד להתחיל את ההליך זמן רב לפני הנסיעה המתוכננת וכן רצוי מאוד להתייעץ ולהיעזר בעורך דין המתמחה בויזות לארצות הברית.

ראה גם Waivers of Ineligibility (סירוב כניסה) ו- Visa Denials (סירוב ויזות)

למידע נוסף בנושא Waivers צור קשר

ש:  יש לי ויזה B1/B2 בדרכון שלי.  האם אני יכולה לעבוד בארה"ב?

ת:  ויזה מסוג B1/B2 איננה ויזה עבודה. ויזה מסוג B/1 מיועדת לביקור זמני למטרת עסקים. ויזה מסוג B/2 מיועדת למבקרים זמניים. אם את נוסעת לארצות הברית למטרת עסקים, עליך להצהיר על כוונה זו בעת כניסתך למדינה. מי שמגיע לארה"ב למטרה זו מקבל אשרה מסוג B1 לתקופת השהות. לאיש עסקים מותר לעשות מגוון רחב של פעולות עסקיות בארה"ב אולם אסור בתכלית האיסור לעבוד ולהתפרנס ללא אישור עבודה וויזת עבודה מתאימה.

למידע נוסף על ויזות עסקים צור קשר

ש:  אני אזרח ארה"ב המתגורר מחוץ למדינה.  האם ילדיי שנולדו מחוץ לגבולות ארה"ב זכאים לאזרחות?

ת:  ילדי אזרחי ארה"ב שנולדים וגרים בחו"ל יכולים בדרך כלל לקבל אזרחות באחת משלוש דרכים:  ע"י (1) רישום של הלידה בקונסוליה. להורה אזרח ארה"ב אם האזרח התגורר בארה"ב לתקופה המזכה עפ"י דין, (2) ע"י הגשת בקשה לרשויות ההגירה עפ"י שהות המזכה בדין של סבא או סבתה של אזרח ארה"ב, או (3) ע"י כניסה לארה"ב במעמד של תושב קבע בליווי ההורה שהוא אזרח ארה"ב.

לפרטים נוספים ראה אזרחות או צור קשר

ש:  יש לי בן שנולד בארה"ב. האם הוא יכול לבקש אזרחות עבורי?

ת:  אזרח ארה"ב מעל גיל 21 יכול לבקש ויזת הגירה (גרין קארד) עבור הורה.

ש:  נכנסתי לישראל לפני 10 שנים כעובדת סיעודית. לפני שנתיים נולד לי בן.  האם בני זכאי לאזרחות ישראלית?

ת:  ככלל לא, למעט מקרים חריגים – אזרחות ישראלית מוענקת לילדי אזרחים ישראלים בלבד או ליהודים המהגרים לישראל במסגרת חוק השבות. ישנם מקרים בהם שר הפנים יכול להעניק אזרחות, אולם מקרים אלה מצומצמים ביותר.

ראה גם  אזרחות עפ"י לידה או סטטוס בישראל

למידע נוסף צור קשר

ש:  לפני שנה בטיול בארה"ב נולד לי ילד. האם הילד זכאי לאזרחות ארה"ב?

ת:  כן.  עפ"י חוקת ארה"ב כל מי שנולד בארה"ב מקבל אזרחות מתוקף הלידה על אדמת המדינה.

ש:  יש לי גרין קארד (Greencard) אבל אני שוהה מחוץ לגבולות ארה"ב לתקופות ממושכות. חששי הוא כי לא תותר כניסתי לארה"ב בביקור הבא היות וכבר שאלו אותי על סיבות היעדרותי הממושכת בביקור האחרון שלי. איך ניתן למנוע מצב בו אקבל סירוב כניסה לארה"ב ממשטרת הגבולות?

ת:  אם אתה מחזיק גרין קארד (Greencard) אתה נתפס כתושב קבע (Legal Permanent Resident) בארה"ב. אולם, אם אתה שוהה תקופות ארוכות וממושכות בחו"ל ייתכן ותידרש להמציא הוכחות כי אכן אין בכוונתך לוותר על מעמד זה – וכי יש סיבות סבירות להיעדרותך הממושכת מחוץ לגבולות המדינה.

למשטרת גבולות בארה"ב יש שיקול דעת להחליט אם להתיר כניסתך לארה"ב ואם לאו.  אם הוא לא משתכנע כי היעדרותך אינה אלא זמנית ומסיבה סבירה אין אתה חייב לוותר על הגרין קארד על פי דרישתו אלא שניתן לבקש שימוע בפני שופט הגירה.  אולם, ייתכן והבעת בקשה כזו מרתיע בשל הלחץ הנפשי ועגמת הנפש שייגרמו לך –  גם אם יש סיכוי טוב ששופט יקבל את טענותיך. על כן, מוטב להיערך היטב בטרם כניסתך לארה"ב ולדאוג להביא עמך הוכחות קונקרטיות. בכל מקרה של היעדרות ממושכת רצוי להתייעץ עם עו"ד המתמחה בהגירה בטרם כניסתך הקרובה לארה"ב.

למידע נוסף צור קשר

ש: אני הגשתי בקשה לקבלת ויזה ולא רשמתי כי היה לי בעבר שהיית יתר (overstay). הקונסול אישר לי את הוויזה אולם במשטרת גבולות ארה"ב לא נתנו לי להיכנס לארה"ב, חקרו אותי והחזירו אותי לישראל מבלי לתת לי להיכנס לארה"ב. אם היה ידוע לרשויות על שהיית היתר, מדוע לא סירבו לי את הוויזה בתל-אביב? 

ת:  ראשית, אסור לשקר בבקשה למתן ויזה או בקשה לכניסה לארה"ב. אם השקר מתגלה ייתכן מאוד וכלל לא תותר כניסתך לארה"ב בעתיד ללא ויתור/מחילה (waiver) מראש. כל בקשות DS-160 לוויזת ארה"ב מועלות למאגר וחשופות בפני משטרת הגבולות בארה"ב (כלל מאגרי הגירה ארה"ב לא חשופות לקונסוליות – אחרת גם לא היית זוכה לקבלת הוויזה מלכתחילה). מי שמנסה לקבל ויזה במרמה עתיד למצוא את עצמו מנוע כניסה לארה"ב לצמיתות. אם אתה חושב שקיימת מניעה לכניסתך לארה"ב תמיד רצוי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בהגירה לפני הגשת הבקשה.

לפרטים נוספים צור קשר

ש: אני ישראלי המתגורר בחו"ל. אני רוצה לחזור לגור בישראל ולהביא את בת זוגתי ואת ילדיי. האם הם זכאים למעמד בישראל?

ת: ניתן להביא את בת זוגתך ואת ילדיך אולם, אם אתם לא נשואים, תידרש לבדיקת אבהות וצו בית המשפט לשם רישום הילדים כילדיך במשרד הפנים וכאזרחים בישראל. אשתך תוכל להגיע לישראל (עם הילדים) במסגרת הליך מדורג לשם קבלת מעמד של תושבות ו/או אזרחות בישראל בעתיד. רצוי להתייעץ עם עורך דין לענייני הגירה בטרם פנייה למשרד החוץ או למשרד הפנים.

למידע נוסף או לסיוע בהגשת בקשות ל- relocation ולמתן מעמד בישראל צור קשר

ש:  אני בת 21 להורים ישראלים ורוצה לבוא וללמוד באוניברסיטה בישראל.  האם אני צריכה להתגייס לצה"ל?  
ת: אם נולדת בחו"ל ועד לגיל 17 לא שהית בישראל תקופה רצופה העולה על 120 יום את פטורה משרות בטחון. (ראה גם מידע שימושי לישראלים השוהים בחו"ל)

ש:  אני היגרתי לקנדה עם משפחתי בגיל 15 ועכשיו אני בן 28. אם אני רוצה לבוא לביקור בישראל האם יש מצב כי צה"ל יעכב את יציאתי מהארץ ו/או יעצור אותי כעריק צה"ל או משתמט?

ת: אם אתה תושב קבע במדינה אחרת והיגרת מישראל לפני שהיית מיועד גיוס (לפני גיל 17 ו/או לפני שקיבלת צו התייצבות) אתה לא נחשב כנפקד ולמעשה אתה פטור משירות בצה"ל כל עוד אתה תושב חוץ בנסיבות האמורות ובהתאם לדין וביקשת דחיית התייצבות. למען הסדר הטוב רצוי מאוד כבר בגיל הגיוס להגיש בקשה לדחיית התייצבות לקונסוליה ישראלית בחו"ל כדי להבהיר את המצ"ב המשפטי וכדי למנוע אי נעימות מיותרת בביקורים בארץ. החוק לעניין אזרחויות ישראליות תושבות חוץ מקל אף יותר.

למידע נוסף צור קשר

ש:  איך זוכים לאזרחות ארה"ב?

ת:  אדם זכאי לאזרחות ארה"ב אם הוא נולד בארה"ב או אם הוא בעל גרין קארד, מתיישב קבע בעל גרין קארד בארה"ב למשך שלוש או חמש שנים רצוף (תלוי מאיזה תוקף הוא קיבל את הגרין קארד) ואם הוא מגיש בקשה לאזרחות ובקשתו מתקבלת.

למידע נוסף צור קשר

ש: לדוד שלי, אחיו של אבי, יש אזרחות ארה"ב. האם לאבי זכות לאזרחות בשל כך במסגרת איחוד משפחות והאם גם אני אוכל לזכות באזרחות בזכות הדוד?

ת: יש לדוד שלך זכות לבקש איחוד משפחות לאחיו (אביך), אולם יש מכסות.  רשימת ההמתנה לקבלת גרין קארד בקטגוריה של אח/ות אזרח/ית ארה"ב הנה כ-12 שנה כעת.  אם קבלת הגרין קארד, לאבא שלך תהיה זכות לעבור להתגורר בארה"ב עם ילדיו הלא נשואים מתחת לגיל 21.  כמו כן, כבעל גרין קארד, אבא שלך יהיה זכאי להגיש בקשה לאיחוד משפחה עבור ילדיו הלא נשואים מעל לגיל 21 – אולם, שוב, ההמתנה ארוכה מאוד (כ-10 שנים).

למידע נוסף צור קשר

ש:  יש לי גרינקארד אולם ביציאה האחרונה שלי מארה"ב חרגתי ולא חזרתי תוך שנה ממועד יציאתי. מה עליי לעשות כדי לחזור לארה"ב? האם כרטיס הגרינקאד שלי עדיין בתוקף?

ת:  אם לא חזרת לארה"ב תוך שנה מיום היציאה, אתה נחשב כמי שוויתר על מעמדו כתושב קבע בארה"ב אלא אם כן הצטיידת ב- Reentry Permit בטרם בקשתך לשוב לארה"ב (גם אם יש תוקף כביכול לכרטיס הגרינקארד שברשותך). בנסיבות מסוימות ניתן להשיב את המעמד ולחזור לארה"ב כתושב חוזר (Returning Resident). רצוי מאוד להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני הגירה ארה"ב כדי לקבל סיוע ויעוץ בנושא כדי לבחון לגופו את המקרה המיוחד שלך ולהחליט איך אפשר למקסם את סיכויי ההצלחה שלך.

למידע נוסף צור קשר

ש: האם ניתן לקבל ויזה על בסיס השקעה?

ת: ישראלים יכולים להשקיע בארה"ב אולם עצם ההשקעה אינו מקנה ויזה אישור שהייה ו/או עבודה. כדי לקבל אישור כניסה/עבודה/שהייה בארה"ב צריך להסדיר ויזה מתאימה למטרת הביקור. לדוגמה: ויזת E2. כמו כן, אם יש השקעות מרובות בארה"ב ויש צורך בנסיעות רבות וממושכות למדינה רצוי מאוד להסדיר ויזה מתאימה כדי להקטין את הסכוי לסירוב כניסה.

למידע נוסף צור קשר

ש: אם השקעתי בארצות הברית האם אני אוטומטי יכול לקבל אישור כניסה על בסיס ההשקעה/השקעות שלי?

ת: לא ניתן לבקר ו/או לשהות בארצות הברית בזכות השקעה. אפשר לקבל ויזה לארה"ב למטרת ביקור עסקים ו/או אישור עבודה בתנאי שאתה עומד בתנאי אותה קטגוריה של ויזה ובתנאי שאין לך כל מניעות כניסה בשל עבירות ו/או חריגות מתנאי האשרות והשהייות במדינה בעבר. לפרטים נוספים אודות ויזת משקיעים לחצו כאן

למידע נוסף צור קשר

ש: מתי גם ישראלים יכולים לקבל ויזה משקיעים מסוג 2-E?

ת: לפי הפרסומים באתר אינטרנט של שגרירות ארצות הברית בישראל, החל מ-1 למאי 2019 ישראלים יכולים להגיש בקשות לקבלת ויזות 2-E.

כל השאלות והתשובות בעמודים אלה מהוות מידע כללית ואינן מהוות ייעוץ משפטי.  הדפים אינם מעודכנים באופן שוטף ועל כן יתכן וחלו שינויים במשך הזמן.  אין להסתמך על המידע בדפים אלה מבלי לפנות קודם לכן לקבלת ייעוץ משפטי עדכני.  תמיד רצוי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בנושא הגירה ובפרט במקרים בהם נקיטת צעד כלשהו עלול לסבך את תכניותיך לבקר או להגר למדינת ארה"ב.

(ראה גם שאלות נפוצות באנגלית)

לחץ כאן כדי לעבור לשאלות נפוצות בנושא ויזות
לחץ כאן כדי לעבור לשאלות נפוצות בנושא ויזות סירוב כניסה לארה"ב, סירוב בקשה ויזה, Waivers
לחץ כאן
 כדי לעבור לשאלות נפוצות בנושא אזרחות ארה"ב
לחץ כאן
 כדי לעבור לשאלות נפוצות בנושא הגירה על בסיס משפחה (ויזות אירוסין, ויזות נישואין, איחוד משפחות)
לחץ כאן
 כדי לעבור לשאלות נפוצות בנושא ויזות עבודה ארה"ב
לחץ כאן כדי לעבור לשאלות נפוצות בנושא מעמד בישראל ו- Relocation to Israel
לחץ כאן
 כדי לעבור לשאלות נפוצות בנושא ישראלים תושבי חוץ

למידע נוסף ראה Returning Resident

לקבלת יעוץ בנושא תושב חוזר צור קשר