סירוב ויזה וכניסה לארה"ב

סירוב ויזה וכניסה לארה"ב – איך מגיעים לזה ואיך יוצאים מזה?

ישנן סיבות רבות לקבלת סירוב לבקשת ויזה – והנפוצה ביותר הינה שהמבקש לא הצליח לשכנע את הקונסול כי יש לו קשרים חזקים למקום מושבו, אשר יחייבו את חזרתו לאחר ביקור קצר בארה"ב.  כמו כן, מי ששהה באופן בלתי חוקית בארה"ב בעבר או מי שגורש או ביצע עבירה מועדים לסירוב.  בהמשך המאמר מפורטים שני התרחישים.

1. סירוב בשל היעדר מרכז חיים במקום מושבו של המבקש

ישנה חזקה בחוק הגירה ארה"ב כי הכוונה האמיתית של כל אדם המבקש וויזה ארעית, הינה הגירה וכי הוא אינו מתכוון לחזור למקום מושבו לאחר כניסתו לארצות הברית. נטל הראיה לסתור חזקה זו מונח על כתפו של המבקש. יש דרכים רבות להוכיח קשר המחייב את שובו של המבקש למושבו – אולם אמירות סתמיות לא תצלחנה לשכנע את הקונסול אלא ראיות קונקרטיות ומהותיות בלבד. על המבקש להראות במסמכים ובעובדות כי יש לו צורך ממשי לחזור למקום מושבו לאחר סיום ביקור קצוב בארה"ב.  כל ראייה רלוונטית עשויה להתקבל כגון עבודה סדירה במקצוע עם משכורת משמעותית, עסקים פעילים, אישה/בעל וילדים קטינים הרשומים בבתי ספר או משרתים בצבא, בעלות בחברה פעילה, השקעות פעילות, לימודי תואר מתקדמים וכיוב'. לא מדובר ברשימה סגורה אולם, הבאת מסמכים רבים סתמיים לא ישכנעו את הקונסול. מדובר בטיב הראיות ולא בכמותן.

אם אתם צעירים ולא מזמן השתחררתם משירות חובה, אם טרם צברתם ותק במקצוע בעל אופי יציב ואם אתם לא במהלך מתקדם של לימודים אקדמאים – אל תתפלאו אם בקשתכם לוויזה תיענה בסירוב.  אך גם "לא צעיר", רווק או גרוש, שלא מראה ותק בעבודה ומשכורת סבירה ושאין לו נכסים או אינטרסים חזקים בארץ עלול גם הוא להיענות בסירוב לבקשה לוויזה. הכל לפי העניין. במקרים האמורים ו/או דומים, רצוי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בויזות והגירה לארה"ב בטרם הגשת בקשה לקבלת ויזת ביקור.

 לקביעת פגישת ייעוץ צלצלו:

09-8995871

ההחלטה היא בשיקול דעת בלעדי של הקונסול ואין עוררין על החלטתו. במקרים חריגים ביותר ואם נפלה טעות, ייתכן והקונסול יהיה נכון לבדוק את הבקשה מחדש – אולם, אם אתם סבורים שלא הצלחתם להביא את  המידע הדרוש לשם בדיקת הבקשה – מן הראוי שתגישו בקשה חדשה ומסודרת לבחינה מחודשת. כל בקשה נבדקת לגופו של עניין ועל כן תמיד ניתן להגיש בקשה חדשה ובכל עת – אם בידיכם ראיות מספיקות להרים את נטל השכנוע בנסיבות העניין.

אשר על כן, אם סורבתם לקבל ויזה וקיבלתם ביד מכתב המנמק כי סיבת הסירוב הוא עפ"י סעיף 214(b) לחוק ההגירה, מדובר בהיעדר ראיות מספיקות לעניין כוונת המבקש לשוב לארצו אחרי ביקור קצר בארה"ב.  במכתב כתוב שאם המצב ישתנה ניתן לחזור ולהגיש בקשה שוב בעוד כשישה חודשים – אולם, בעוד שישה חודשים הסיכוי לקבלת ויזה אינו גבוה יותר אם לא נוצר שינוי מהותי במצב המבקש. לעומת זאת, אפשר להגיש בקשה חדשה אפילו מיד אחרי הסירוב אם בנסיבות העניין ניתן להציג ראיות מהותיות ומשכנעות שלא הוגשו בזמן הראיון הקודם. שימו לב, אם לא נערכתם כנדרש בפעם הראשונה, חייבים להתחיל מחדש כדי להגיע לראיון נוסף בפני הקונסול – כלומר צריך למלא טופס, לשלם אגרה ולהזמין תור.

2. סיבות נוספות שבגינן תסורב בקשתכם לויזה

ישנן סיבות אחרות רבות לקבלת סירוב לוויזה וביניהן מחסומים לאישור ויזה או אישור כניסה לארצות הברית בשל:  עבר פלילי, בקשה שקרית לקבלת ויזה בעבר, בקשה לאחר גירוש/הרחקה מארה"ב, שהייה חריגה (Overstay) באחד מהביקורים הקודמים וכיוב'.

במקרים רבים שהמבקש מנוע כניסה לארה"ב, ניתן להתגבר על המניע ע"י פנייה לקבלת waiver (מחילה).  הבקשה מוגשת באמצעות הקונסול – אם הוא משתכנע כי יש טעם לבקשה וכי יש למבקש קשרים חזקים המחזירים אותו למקום מושבו לאחר הביקור בארצות הברית הוא עשוי להמליץ על מתן ה- waiver. ההחלטה הסופית לבקשה תינתן בארה"ב ותימסר למבקש באמצעות הקונסוליה לאחר בחינתה.

שימו לב, אם משטרת הגבולות עיכבו אתכם בגבול ולאחר חקירה לא הותרה כניסתכם לארצות הברית (סיבבו אותכם בגבול והחזירו אותכם ארצה) יש לדרוש עותק מהחקירה שעליה חתמת. החקירה חשובה הן לעו"ד שעמו אתם תתייעצו בעתיד והן להציג בפני הקונסול אם תרצו אי פעם בעתיד להגיש בקשה חדשה לויזה. תמיד חשוב שכל המידע יהיה בידיכם בבוא היום כשתחליטו "לתקן את הנזק". אם לא קיבלתם עותק מהחקירה ניתן להזמין אותה מחו"ל אולם הדבר לא פשוט ויגרום לכם להוצאות מיותרות וזמן המתנה ארוך. בדפי החקירה תירשם הסיבה בגינה סורבתם כניסה או גורשתם וכן אם אתם מנועי כניסה בעתיד ואם כן לכמה זמן. מדובר בסממנים למה שנדרש על מנת לתקן את המצב בעתיד, אם בכלל. זכרו: "מניעת כניסה" ל- 5 שנים אינה מבטיחה שתקבלו ויזה לאחר תום התקופה נהפוך הוא, אם הסתבכתם בעבר, תמיד יהיה קשה יותר להשיג ויזה בעתיד.

 רצוי מאוד לפנות לייעוץ משפטי אצל עורך דין המתמחה בויזות בטרם הגשת בקשה למחילה –waiver.

 

למידע נוסף בעניין סירוב ויזות (Visa Denials) ראה:

שאלות נפוצות

 

לפרטים נוספים ו/או לקביעת פגישת ייעוץ צלצלו:

09-8995871

או צרו קשר בעזרת הטופס המצורף