אישור עבודה בארה”ב

רבות הן הפניות לבירור אופציה של אישור עבודה בארה”ב, ובפרט בימים אלה כשכל הסימנים מצביעים על כניסת המדינה למיתון כלכלי וכשיש בקרב אוכלוסיות שונות המביעות אכזבה מהביטחון הכלכלי והמדיני בישראל.

אישור עבודה בארה”ב יכול להיות זמני (כלומר לתקופה קצרה מאוד), קבוע (לתקופה כמעט בלתי מוגבלת) ואף להוביל לאזרחות. אולם, כדי לזכות באישור עבודה בארה”ב צריך לעמוד בקריטריונים של אחת הקטגוריות, תחת חוקי ההגירה של ארצות הברית. על אף שיש קטגוריות רבות המאפשרות אישור עבודה בארה”ב, לכל קטגוריה יש תנאי סף בלתי מתפשרים ואי עמידה בתנאים אלה תמנע מהמבקש את אישור העבודה הנכסף.

לעצמאים ובעלי חברות, לבעלי דרכונים נוספים (מסוימים) ולסוחרים בינלאומיים (בין היתר), ישנן קטגוריות אישור עבודה זמני בארה”ב, העשויים להתאים לצרכיהם בנסיבות מסוימות. לעיתים חברה המעסיקה עובדים מעוניינת להעסיק עובד משורותיה בחברת בת/אם/אחות בארה”ב ועליה להגיש בקשת עבודה עבור העובד הפוטנציאלי. לעיתים המבקש צריך להוכיח כי לעובד יש תפקיד בכיר/נחוץ או כי העובד עובד לתקופה מסויימת בחברה – ולעיתים העובד צריך לעמוד בשני התנאים יחד. אולם, למי שיש דרכון ממדינה שיש בה אמנת משקיעים עם ארה”ב יש אפשרות לזכות באישור עבודה בארה”ב באמצעות השקעה פעילה במדינה, בתנאי שמדובר בהשקעה העונה על קריטריון החוק לעניין ויזה מסוג 2E. ישראלים הסוחרים עם ארה”ב, מייבאים ו/או מייצאים בסחורה ו/או בשירותים, באופן שוטף ומשמעותי, יכולים בתנאים מסוימים להגיש בקשה לעצמם או לאחד מעובדיהם לקבלת אישור עבודה בארה”ב מסוג 1E.

ישנן גם קטגוריות שהייה זמניות שאינן מעניקות אישור עבודה בארה”ב, אלא בכפוף למגבלות הדין

סטודנטים, למשל, אינם רשאים לעבוד אלא לתקופה קצרה לאחר סיום הלימודים ובאופן מאוד מצומצם בזמן הלימודים. כמו כן, אין אישורי עבודה לבני זוג הנלווים לבעלי ויזות בקטגוריות שונות כמו ויזת סטודנט, ויזת אמן מצטיין זמני, ויזת עבודה מסוג H וכיוב’. מצד שני, ישנם אישורי עבודה שניתן לקבל למי שנלווה לבעלי ויזות מהותיות, כמו למשל נלווים לבעלי ויזות מסוג L, J, O ואחרות.

אישור עבודה בארה”ב מסוג גרין קארד, שהוא ויזת עבודה ושהייה קבועה, מוענק לקרובי משפחה מדרגה ראשונה של אזרחי ארה”ב וגם לבני זוג וילדים לא נשואים של בעלי גרין קארד בתנאים מסוימים. כמו כן, אישור עבודה מסוג גרין קארד מוענק לאנשים הנחשבים מצטיינים בתחומם ושהגיעו לפסגת המקצוע שלהם, לאנשי האקדמיה המצטיינים, למנהלים בכירים בינלאומיים, ולמשקיעים כבדים, פעילים, המעסיקים עובדים רבים בארה”ב. ישנן גם קטגוריות גרין קארד לעובדים נחוצים ועוד – ובחלק מהקטגוריות האמורות יש צורך במעסיק. אם המעסיק הוא זה המבקש אישור עבודה קבוע עבור העובד מחו”ל, אזי המעסיק ככלל צריך להוכיח כי יש מחסור בעובדים כשירים בתחומו בארה”ב – דבר הכרוך בהתמודדות ביורוקרטית ארוכה, יקרה ובעיקר מייגעת מול משרד העבודה ורשויות ההגירה בארצות הברית.

ככלל אישור עבודה בארה”ב מותנה בכך שלמבקש אין עבר פלילי או שלא שהה באופן בלתי חוקי בארה”ב בעבר (אם עדיין תלויה מניעת כניסה למדינה שבגינה). בנסיבות מסוימות אף יש להוכיח כי יש מרכז חיים בישראל שאליו יחזור המבקש (ומשפחתו הקרובה) לאחר סיום תקופת אישור העבודה.

בקרוב, קונסוליה ארצות הברית בישראל עתיד לדון בבקשות לוויזה מסוג E2 לישראלים עקב החלטת ממשלת ישראל לעניין יישום ויזה הדדית לאזרחי ארה”ב המעוניינים להשקיע בישראל.

יש לכם שאלות על אישור עבודה לארה”ב? צרו איתנו קשר!